Oslofjord Convention Center

Oslofjord Convention Center ligger vakkert og usjenert til ved kysten i hjertet av Vestfold. Vestfold er blant de best besøkte feriedestinasjonene i Norge for turister som ønsker sol, sommer og vannaktiviteter. Oslofjord ligger i Sandefjord kommune som kan skryte av flest soldager i landet. Gjennomsnittstemperaturen i slutten av mai har de tre siste årene ligget på 18,2 grader Celsius.

 

Barnefamiliene som sjekker inn på ChessParty 2021 har mulighet til å bli innkvartert i Oslofjords hyttelandsby med kort vei til arenaen, utendørsaktiviteter og strand. Voksne uten barn vil kunne bo i leilighetsbygg, også de med kort vei til arenaen og mindre enn 5 minutter unna utendørsaktivitetene og stranden. Det er et variert serveringstilbud på Oslofjordområdet som tilbyr alt fra fast food til á la carte.

 

Oslofjord har et stort område tilgjengelig for sine gjester med fantastiske muligheter for rekreasjon for både store og små. Ved Oslofjord Arena finner man Vestfolds største klatrestativ, trampoliner, skateboardpark og fotballbaner. I umiddelbar nærhet finner man også Vestfold Golfklubb, som av mange er ansett som Vestfolds beste golfbane.

 

Oslofjord har egen strandlinje medtilhørende strandpromenade. Dette området er et eldorado for ulike aktiviteter og opplevelser for hele familien.Her kan man starte dagen med et morgenbad, utfolde seg fysisk, slappe av i en strandstol, eller nyte fantastiske solnedganger sittende på et av de vakre svabergene.

 

Området rundt:

Det er ikke bare i vår tid at Vestfold er en favoritt blant reisende. Dette var også stedet vikingene falt pladask for over 1000 år siden, noe som også preger kulturtilbudene rundt Oslofjord. De to største vikingfunnene som har blitt gjort i Norge ligger innen en radius på 15 km (10 miles) fra Oslofjord. Osebergskipet i Tønsberg og Gokstadskipet i Sandefjord er de mest kjente vikingfunnene i Norge. En kopi av vikingskipet Saga Oseberg kan oppleves på Vikingodden i Tønsberg som er Norges eldste by, og hvis man er heldig kan man til og med få seg en rotur i vikingskipet.

 

Midgard Vikingsenter på Borre bobler over av kunnskap om vikingenes fascinerende kultur og levemåte som de mer enn gjerne deler med besøkende. Her har de bygget opp en vikinglandsby slik at besøkende kan oppleve livet som viking. Der vil man også kunnekjenne på ekte vikingatmosfære i den store Gildehallen som var vikingenes viktigste samlingspunkt.

Vikinglandsbyen ble gjort om til filmsett sommeren 2019 da Netflix-serien «Vikingane» (Norsemen) spilte inn deler av sesong 0. Serien har høstet gode kritikker både i Norge og internasjonalt.

Transport

Du kommer hit enkelt med tog, buss, bil eller fly. Med Sandefjord Lufthavn Torp kun 20 minutter unna og to timers kjøring fra Oslo Lufthavn Gardermoen, er konferansesenteret lett tilgjengelig både fra innland og utland. Mellom Oslo Lufthavn Gardermoen og Tønsberg eller Stokke er det direkte togforbindelse via Oslo Sentralstasjon.

 

Parkering


Oslofjord har omkring 1750 parkeringsplasser på eget område. Ved større behov benyttes det fjernparkering i tillegg.