Om ChessParty

Tidenes sjakkbegivenhet i Norge!

ChessParty er for unge og gamle, nybegynnere og erfarne, spillere og tilskuere.

Bli med på verdens gøyeste sjakkfestival! Her kan du se noen av verdens beste spillere konkurrere om heder og ære, eller du kan delta selv. På ChessParty vil du finne et stort utvalg av sjakkaktiviteter for spillere på alle nivåer. Vi har et fantastisk program, og gleder oss til å se deg på sjakkfesten!

• Møt mange av verdens toppspillere som Magnus Carlsen, Wesley So og Fabiano Caruana
• Se Magnus Carlsen spille simultan mot fans
• PRO Chess League-finalen presentert av Chess.com
• NM for lag!
• Åpen Fischer Random-turnering
• Barnas Grand Prix-turnering
• Sjakkmesse
• Kurs og foredrag av kjente profiler som bl.a. Simen Agdestein og Henrik Carlsen
• Åpningsshow fredag og awardsshow lørdag
• Spillerfest både fredag og lørdag
• Kjente konferansierer og artister, bl.a. Alex Rosén
• Fortløpende miniturneringer på alle nivåer

Bare for å nevne noe...

Etter at 24 lag har deltatt i årets PRO Chess League står vi nå igjen med de fire beste som skal gjøre opp om tittelen. I den første semi-finalen på fredagen er det de tidligere mesterne fra Armenia Eagles som møter det nye storlaget Canada Chessbrahs som vår egen Aryan Tari spiller for. I den andre semi-finalen møter China Pandas den regjerende mesteren Saint Louis Arch Bishops. Vinnerne møter hverandre i finalen på lørdagen for å avgjøre hvem som skal kunne kalle seg PRO Chess League mestre 2020. De tapende semi-finalistene vil også møtes lørdag til kamp om den suste podiumplassen.

Snart vil vi annonsere enda en stor sjakk som e-sportturnering, så følg oss i sosiale medier for å få de siste nyhetene.

NM for klubblag tyvstarter festivalen allerede på torsdagen. Rundeoppsettet er satt opp med to runder på torsdagen, en runde på fredag og lørdag og avsluttes med to runder på søndagen. Vinnerlag får i tillegg til pengepremien, heder og ære, retten til å delta i Europamesterskapet for klubblag som i år blir arrangert fra 5. til 13. oktober i Østerrike. Viktig informasjon til alle deltakerne i NM for klubblag: Det er fullt mulig å delta uten å kjøpe festivalpass. Alle deltakere vil ha tilgang til spillelokalet for klubb-NM, sjakkexpoen og matutsalgene. For å få tilgang på resten av programmet og øvrige spilleområder er festivalpass påkrevet.

Åpen Fischer Random-turnering med 6 partier hurtigsjakk og 12 med lynsjakk. Det er lik pengepremie til vinneren i åpen klasse og vinneren av beste annet kjønn. Bonuspremie: Alle deltakerne er med i et lotteri, hvor tre vinnere vil bli trukket ut for å spille mot Fischer Random-verdensmester Wesley So. I tillegg vil de tre som leder etter hurtigsjakken er unnagjort også få spille mot So.

ChessParty BGP er lagt til søndagen slik at alle sjakkfrelste barn og ungdommer kan få delta uten å måtte kjøpe festivalpass for hele helgen. Påmeldingsavgiften er inkludert i både weekendpasset og i det rimeligere dagspasset. Mer informasjon kommer

Det vil være kurs for både nybegynnere og viderekomne med kjente sjakkprofiler som Olga Dolzhykova, Sheila Barth Stanford og Simen Agdestein. Det blir foredrag ved bl.a. Henrik Carlsen, far til Magnus Carlsen.

Den virkelige rosinen i pølsa for alle sjakkelskere er alle sideeventene vi kommer til å annonsere etterhvert. Svært mange av de største profilene har sagt seg villig til å delta på sideeventer under festivalen. For eksempel vil Fabiano Caruana delta i en sjokksjakk-turnering!

ChessParty er først og fremst et stort sosialt arrangement. Det er en festival for alle, inkludert venner og familiemedlemmer som kanskje ikke er like interessert i sjakk som vi er, For å sikre at også de vil få en flott festivalopplevelse har vi en rekke ikke-sjakk tilbud på programmet: Arcade, backgammon, fotball, strandvolleyball, bordtennis, skating, båtturer, vannski, bading og mye mer.