Johan Sebastian Christiansen

Sandefjords egen sjakkhelt sjarmerte seg inn hele det norske folks hjerter, da han under VM i lynsjakk så seg nødt til å sure i det bite eplet.

Som liten var det fotballen som var viktigst for Johan-Sebastian. Sjakken oppdaget han ved en tilfeldighet på familieferie i Tyrkia. På stranden kom Johan-Sebastian og storebroren over et gigantisk sjakkbrett på stranda. Storebroren kunne reglene og gav JSC en rask innføring. Resten av ferien spilte de nesten hver dag.

Da de kom hjem fra ferien forsøkte de å finne en klubb med barnesjakk. Heldigvis trenger en ikke å lete lenge når en bor i Sandefjord. Og kort tid etter de kom hjem fra ferien var de blitt medlemmer i Caissa.

De første årene utmerket ikke JSC som noe spesielt sjakktalent, og på et tidspunkt hadde han egentlig bestemt seg for å slutte for å få mer tid til friidrett, håndball og fotball. Tilfeldigvis fikk han høre at det skulle avholdes Norgesmesterskap i nabobyen Tønsberg, og det ville han ha med seg før han sluttet.

Resultatmessig gikk det ikke særlig bedre i NM enn ellers. Men heldigvis fikk han mange nye venner og en ny giv for sjakken. Tilbake hjemme i Sandefjord, fikk JSC trene med Sandefjords bestespiller Carl Eric Horda. Han så et talent i JSC og motiverte JSC til å prøve seg på nytt i NM det påfølgende året. Det ble en stor opptur med en sterk 4. plass!

Året etter vant JSC sitt første NM for Lilleputt (12-13 år), for deretter å vinne Kadett (14-15 år) det påfølgende året.Resten er historie.

«Mitt definitivt største sjakkhøydepunkt er 2-0 seieren mot nummer 19. i verden, Radoslaw Wojtaszek i World Cup 2019. Jeg har hatt mange flotte øyeblikk, men denne slår kaka!»

Målet videre for JSC er å stabilisere seg på 2600-tallet, også deretter kjøre først mot 2650, etter det 2700.

Fun facts:

-       Spilte på bylaget til Sandefjord fotball da han var yngre

-       Glad i å synge, men ikke foranpublikum

-       Livredd for høyder