Pro Chess League Finaler presentert av Chess.com

For første gang vil finalen i Pro Chess League bli arrangert utenfor USA. Det er en begivenhet vi synes virkelig er verdt å feire, og hvilket bedre sted er det å feire enn på et ekte ChessParty?

Pro Chess League er blitt kalt sjakkens Champions League. Pro Chess League har sin opprinnelse i US Chess League, hvor bare amerikanske lag deltok. I 2016 gikk Chess.com inn som eier,det bestemt at ligaen skulle utvides til en global turnering. I år konkurrerer 24 lag fra 20 nasjoner fra 4 kontinenter om å kvalifisere seg til finalen. Norge er representert med Norway Gnomes, hvor Jon Ludvig Hammer er kaptein.

En rekke av verdens beste spillere deltar i Pro Chess League; Fabiano Caruana, Ding Liren, Maxime Vachier-Lagrave, Alexander Grishuk, Ian Nepomniachtchi, Anish Giri, Fischer Random verdensmester Wesley So, Jan Krzysztof, Hikaru Nakamura og det unge stjerneskuddet Alireza Firouzja er noen av de store sjakkprofilene som konkurrerer for å komme og spille i finalene på ChessParty i Norge!

Finalene i Pro Chess League skiller seg utfra alle andre sjakkturneringer. Her er det lov for publikum å juble og heie på sine favoritter. Kampene er korte og intense. Formatet er hurtigsjakk 10’2, som er fem minutter kortere betenkningstid enn som brukes i VM i hurtigsjakk. Noen annet som er litt spesielt med Pro Chess League i forhold til vanlige turneringer er at fordi det er en lagkamp, så oppstår det oftere situasjoner hvor spillerne er tvungne til å spille for seier og åpne seg opp for motstanderen.Hver lagkamp er unnagjort på mindre enn to timer. På grunn av den intense spillet som oppstår, blir det få partier som ender i remis, mens det blir mange tabber og mange flotte kombinasjoner. Dette er turneringen for både Feinschmeckere og nybegynnere

Ikke gå glipp av denne enestående muligheten til å se noen av verdens beste sjakkspillere konkurrere på norskjord om kanskje den mest attraktive lagpokalen sjakken har å by på!

De innledende rundene er allerede i gang,og en kan følge med på kampene på twitch.tv/Chess. Programmet for sendingene finner du på prochessleague.com.

Fredag semi-finaler (tidspunkt vil bli annonsert nærmere)

Lørdag bronsefinale og finale (tidspunkt vil bli annonsert nærmere)